Wat kost het om naar het WK 2022 te gaan?

Het Wereld Kampioenschap voetbal zit er aan te komen. Het speelschema WK 2022 start op zondag 20 november 2022. Dan trapt Qatar het duel tegen Ecuador af. Een dag later is Nederland aan de beurt. Uiteraard zullen er weer duizenden uitzinnige Nederlandse fans naar Qatar afreizen om hun helden te supporten. Maar het kan best prijzig zijn om ernaartoe te gaan, blijkt uit de prijzen van aangeboden pakketten.

De jackpot voor het WK 2022

Over het algemeen heb je weinig geld nodig om een kaartje te kunnen bemachtigen voor het WK 2022. Toegegeven, de kaartjes zijn inmiddels uitgekocht en tweedehands kopen is misschien niet het beste idee, maar met ongeveer 60 euro heeft de Nederlandse fan zijn zitje in het stadion tijdens de groepsfase al weten te bemachtigen.

prijzen tickets WK 2022 voetbal

Maar dat betekent niet dat je dan al in Qatar bent met een oranje sjaal om je nek. Want je moet er ook nog heen vliegen en een hotel zien te regelen. En dat is precies waar veel Nederlanders de jackpot voor hebben betaald. De kans is dus groot dat je achter de buis zit om naar het Nederlands Elftal te kijken. Je kunt bij Toto wedden en zelfs nog wat geld verdienen.

Kosten voor het WK 2022

Als je in Nederland blijft en naar het WK gaat kijken op de televisie, dan kun je zelfs nog geld verdienen. Door een sportweddenschap af te sluiten kun je inzetten op welk elftal welke wedstrijd zal winnen en wat de uitslag zal worden. Dat is overigens volledig legaal, want in Nederland hebben de online casino’s een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) om de sportweddenschappen aan te mogen bieden. Op die manier word je niet opgelicht. Maar wie de selectie van het Nederlands elftal live wil zien in het stadion in Qatar, kan fors de portemonnee trekken.

Want je betaalt namelijk behoorlijk voor de accommodatie in Qatar. Er zijn twee gigantische boten gehuurd waarmee 4000 extra bedden beschikbaar komen. Maar er zijn ook luxeschepen en die hebben een extreem prijskaartje. Ook in het hotel ben je met een flinke prijs per nacht niet beter uit.

Naar Qatar

vluchten tickets WK 2022 Qatar
Photo by Arkin Si on Unsplash

Ga je naar Qatar? Dan moet je voor één wedstrijd twee keer overnachten en natuurlijk een vliegticket kopen. Dat is al behoorlijk aan de prijs: je betaalt bijna 1400 euro voor een vliegticket als je vroeg geboekt hebt voor de economy class. Waarschijnlijk heeft nog niet iedereen dat gedaan, waardoor die prijzen nog fors op kunnen lopen. En ook de hotels zijn schreeuwend duur. In het land worden 1,2 miljoen bezoekers verwacht. 850.000 bezoekers moeten beschikken over een hotelbed, terwijl er maar 90.000 bedden beschikbaar zijn. En dat betekent schaarste. Je kunt dus rekenen op tot wel 1000 euro per nacht voor in het hotel slapen. Om het tekort op te vangen komen er twee luxe cruiseschepen aan, maar ook daarvoor betaal je de hoofdprijs. Je krijgt er dan wel een spa, bioscoop en tennisveld bij.

All-in dan maar?

Je zou kunnen zeggen dat je ook all-in kunt gaan. Met andere woorden: je laat de reisorganisatie ervoor zorgen dat je een dak boven je hoofd hebt tijdens je verblijf op het WK. Dat heeft Qatar Airways dan ook geregeld. Daar kon je de vlucht samen boeken met de wedstrijdtickets en het verblijf in een accommodatie. Maar erg goedkoop was dat ook niet. Op zijn goedkoopst leg je meer dan 4000 euro neer voor het totaalpakket, waarbij je twee wedstrijden bijwoont. Wil je vier wedstrijden bijwonen, dan betaal je een astronomisch bedrag van 6500 euro. Dat betekent dat je behoorlijk wat geld verder bent als je het Nederlands Elftal wilt aan gaan moedigen.

Daarom kiezen toch veel fans ervoor om dan maar naar meerdere wedstrijden te gaan, want alleen even op en neer reizen naar Qatar is voor de gewone sterveling niet te betalen. Er zijn daarom ook bezoekers die wel zes tickets per wedstrijd hebben besteld. Dan heb je zestig kaartjes over het hele toernooi. Dat lijkt goedkoper, maar je bent dus duizenden euro’s verder voordat je in Qatar bent en ergens kunt slapen.

Plaats een reactie