WK 2014 voetbalwedstrijden in 4K en 8K UltraHD

Het komende Wereldkampioenschap voetbal wordt naast in 4K ook in 8K uitgezonden. 8K is de meest hoge haalbare televisiekwaliteit voor uitzendingen. 8K houdt in dat je razendscherpe en realistische beelden krijgt. De Fifa gaat om dit te realiseren samenwerken met Ericsson. Het gaat vooralsnog om 3 wedstrijden die plaatsvinden in Rio de Janeiro, waar de 4K uitzendingen vandaan zullen komen. De Fifa schijnt nog in gesprek te zijn met NHK uit Japan om 8K uitzendingen voor te bereiden. Dit laatste meer als test, waar er altijd nog terug kan worden geschakeld naar 4K.

Wat is UltraHD?

Kort door de bocht is UltraHD de opvolger van full HD. En HD staat voor High Definition. UHDTV is beschikbaar in twee verschillende varianten. De eerste variant is 3840×2160 pixels, kortweg 4K. De 4K is verwijzend naar de horizontale pixelcount).

De tweede is 7680×4320 pixels, kortweg 8K. Pas op voor mogelijke verwarring: 4K beschikt ongeveer over 8 megapixels, terwijl 8K ruwweg overeenkomt met 32 megapixels. (Bron is fwdmagazine.nl).

Een haarscherp WK voetbal

4K voetbal wk 2014De FIFA had met het WK 2010 al een primeur door het in 3D uit te zenden en zal het nu dus weer proberen om met een nieuw technisch hoogstandje te komen door deze Ultra HD TV uitzendingen.

Je moet dus om het WK zo haarscherp te kunnen bekijken in het bezit zijn van een UltraHD TV. De prijzen van deze televisies schommelen op moment van schrijven zo rond de 2000 euro. Zie ook Google Shopping.

Leave a Reply