Tijdsverschil Brazilië Nederland WK 2014

Het tijdsverschil tussen Brazilië en Nederland kan wat verwarrend zijn. Wij hebben afgelopen weken veel vragen gekregen over het tijdsverschil tussen Brazilië en Nederland tijdens het Wk 2014. Daarom hier enige verduidelijking ten opzichte van het tijdsverschil.

Brazilië kent twee verschillende tijden

Aangezien Brazilië een groot en uitgestrekt land is, kent het land ook twee verschillende tijdzones. En om het nog wat ingewikkelder te maken, Brazilië hanteert een zomertijd omgekeerd aan de zomertijd die wij hier in Nederland en België hebben. Hierdoor kan het tijdsverschil verschillen per speelstad tijdens het WK 2014.

Normale tijdsverschil tijdens het WK 2014

Ga er maar van uit dat het tijdsverschil tijdens het WK tussen Nederland en Brazilië vijf uur is. Let op: Alleen in de speelsteden Manaus en Cuiaba is het tijdsverschil tijdens het WK 2014 zes uur!

tijdsverschil brazilie

Hoe laat speelt Oranje Nederlandse tijd?

Het Nederlands Elftal speelt tijdens de poulefase drie wedstrijden in drie verschillende speelsteden. De eerste wedstrijd van oranje begint om 2100 uur Nederlandse tijd en de twee andere wedstrijden zullen afgetrapt worden om 1800 uur Nederlandse tijd. Hieronder de speeltijden van Oranje:

  • Spanje tegen Nederland in Salvador begint om 2100 uur Nederlandse tijd op 13 juni
  • Australië tegen Nederland in Porto Alegre begint om 1800 uur Nederlandse tijd op 18 juni
  • Nederland versus de Chilenen: Deze wedstrijd begint ook om 1800 uur Nederlandse tijd op 23 juni  in speelstad Sao Paulo.

Na de poulefase

De wedstrijden na de poulefase zullen om 18.00 uur en 22.00 uur Nederlandse tijd afgetrapt worden.

Hoe laat begint de halve finale WK

De halve finales beginnen om 2200 uur Nederlandse tijd.

Hoe laat begint de finale van het WK 2104?

De finale van het WK 2014 zal beginnen om 16.00 uur lokale tijd. De finale wordt gespeeld in Rio de Janeiro.In Nederland is het dan 21.00 uur.

Vragen over het tijdsverschil Brazilië Nederland?

Heb je vragen over het tijdsverschil Brazilië Nederland? Stel je vraag hieronder!