Nederland Spanje: Wedstrijd uitgelicht

Nederlands Spanje WK 2014

Nederland Spanje. Wat een affiche. Ongewild moet ik bij het horen van Nederland Spanje altijd denken aan de finale van het WK 2010. Ja, die wedstrijd toen Nederland verloor. En toen Arjen Robben het had kunnen beslissen. Maar goed, nieuwe ronde, nieuwe kansen!

nederland spanje

De loting voor het WK 2014 heeft Nederland weer aan Spanje gekoppeld, maar nu niet in de finale maar helaas direct al in de openingswedstrijd van poule B.

De wedstrijd zal gespeeld gaan worden op 13 juni 2014 om 2100 uur Nederlandse tijd in Salvador.

Het stadion van Nederland Spanje

Het stadion in Salvador heet Bahia Arena en heeft een ietwat futuristisch uiterlijk. Het voetbalstadion wordt normaliter gebruikt door voetbalclub EC Bahia. Er passen 52000 supporters in en de verwachting is dat voor deze wedstrijd ook wel ieder stoeltje bezet zal zijn.

Naast Nederland – Spanje, zal de Bahia Arena ook het toneel zijn van drie andere groepswedstrijden en wordt er een achtste- en een kwartfinale gespeeld.

De stad van Nederland Spanje

De wedstrijd wordt dus gespeeld in speelstad Salvador. Naar verwachting zullen duizenden Oranjefans zich weer opmaken om Nederland Spanje bij te wonen. De Oranjecamping is tijdens dit WK gevestigd in speelstad São Paulo, waarvandaan de  meeste fans van het Nederlands Elftal naar Salvador zullen reizen. Anderen zullen rechtstreeks vliegen naar Salvador.

 Bahia Arena salvador nederland spanje

Salvador wordt ook wel Salvador de Bahia genoemd en heeft een historische binnenstad. Salvador maakt deel uit van de deelstaat Bahia, en kent bijna 50 kilometer aan zandstranden. Enkele zijn de betere stranden ter wereld.

Klimaat in Salvador

Het klimaat van Salvador is als een tropisch savanneklimaat te omschrijven. Dit wil zeggen dat er regenperiodes zijn en droge periodes zijn. Tijdens het WK 2014 zal het daar winter zijn (bij ons is het dan zomer). Maar Oranje fans hoeven niet bang te zijn voor kou, want dat kennen ze daar niet, ook niet dus tijdens de winter. Het is daar nog nooit kouder dan 12 graden Celsius geweest…

Koop hier officiële kaarten voor de wedstrijd van Nederland tegen Spanje.

Leave a Reply