Nederland Chili WK 2014 Voorbeschouwing

Na de verpletterende overwinning van Oranje tegen regerend wereldkampioen Spanje en de weliswaar moeizame 3-2 zege tegen Australië, lijkt de groepswinst voor het Nederlands elftal voor het grijpen te liggen. Wie doet het Nederlands elftal wat tijdens het WK voetbal in Brazilië?

Nederland Chili

Tegen alle verwachtingen in zijn het niet de troepen van Del Bosque die meedingen om de eerste plaats in de groep. Het einde van een generatie lijkt een feit, want het Spaanse elftal mag nu al zijn retourticket naar het Iberische schiereiland boeken. Chili daarentegen bewees ook in zijn tweede match over de kwaliteiten te bezitten om het Nederland met hoogtechnisch voetbal knap lastig te maken. Mits winst tegen Oranje kan het zich als groepswinnaar kwalificeren voor de achtste finales.

Geen Van Persie, wel Vidal

Bij Nederland speelt de doeltreffende Van Persie helaas niet mee vanwege een schorsing (twee keer geel), maar de in vorm verkerende Arjan Robben zal ongetwijfeld een gesel zijn voor de Chileense verdediging.

Maar ook bondscoach Jorge Sampaoli heeft met Leonel Sánchez (Barcelona) en Arturo Vidal (Juventus) enkele goudhaantjes lopen. Het wordt dus opletten geblazen voor WK-debutanten De Vrij en Blind, die wel kunnen voortbouwen op een sterke prestatie in de voorbije wedstrijden. Vooral de Ajax-verdediger heeft heel wat aandacht naar zich toegetrokken met zijn twee assists tegen La Furia Roja, al bleek de Spaanse furie uiteindelijk maar een oude, brave merrie te zijn.

Treffen we Mexico of Kroatië?

Als de logica gerespecteerd wordt, vermijdt de groepswinnaar in poule B ook de confrontatie met Brazilië, dat na de confrontatie tussen Nederland en Chili nog de degens kruist met Kameroen. Nederland heeft dankzij een beter doelsaldo genoeg aan een gelijkspel om de Seleção dan te ontlopen. De tegenstander van Oranje komt dus naar alle waarschijnlijkheid uit het duel Kroatië-Mexico, twee teams die allerminst te onderschatten zijn, Louis.

Bekijk het gehele speelschema WK 2014 hier.

Leave a Reply