Nederland Australië WK 2014

Nederland Australië WK 1014

Woensdag 18 juni om 18.00 uur speelt Nederland op het WK 2014 tegen Australië. Nederland en Australië zitten in groep B, samen met Spanje en Chili.

Na de fantastische 5-1 overwinning van Nederland tegen Spanje hebben de enthousiaste Nederlandse supporters hoge verwachtingen. In tegenstelling tot Australië heeft Nederland zich vlot kunnen plaatsen voor het WK in Brazilië. Het land ‘down under’ had het iets moeilijker tijdens de kwalificatiewedstrijden.

nederland australie wk 2014

Oranje nog zonder overwinning tegen Australië

Nederland en Australië hebben al drie maal tegen elkaar gespeeld maar het ging dan wel telkens om een vriendschappelijke wedstrijd. Nederland heeft wel nog niet van Australië kunnen winnen: Oranje heeft twee keer gelijkgespeeld en Australië heeft eenmaal gewonnen, het werd toen 2-1 voor de Australiërs.

De wedstrijd wordt komende woensdag gespeeld in het stadion Estadio jose Pinheiro Borda in Porte Alegre. Dit stadion is de thuisbasis van voetbalclub SC International.

Scheidsrechter tijdens Nederland Australië

De scheidsrechter die de wedstrijd in goede banen mag leiden is de Algerijn Djamel Haimoudi. Haimoudi wordt geassisteerd door zijn landgenoot Abdelhak Etchiali en Redouane Achik, die uit Marokko komt. De vierde official is Bakary Gassama, hij is afkomstig uit Gambia.

Scheidsrechter Haimoudi is 43 jaar en floot al een aantal wedstrijden in de Confederations Cup, en in 2013 floot hij de finale van de Africa Cup.

Tweede ronde

De wedstrijd is voor beide landen van groot belang als Nederland wint gaan ze zo goed als zeker door naar de volgende ronde.
Voor Australië staat er ook veel op het spel omdat ze hun eerste wedstrijd verloren hebben moeten ze nu winnen om de uitschakeling te vermijden.

Het wordt dus voor beide landen een zeer belangrijke en spannende wedstrijd. Volgens de bookmakers is Nederland favoriet.

Leave a Reply